by
on
under ,
Permalink

Att bygga ett garage

Börjar du bli less på att sopa av snö bilen och skrapa vindrutorna på is under vinterhalvåret så kanske det är dags att bygga ett garage. Om plats finns vill säga. Det är en del planering innan ni kan parkera er bil i ert nya garage och vi ger er några bra tips som ni bör ha i åtanke.

Om du väljer att inte bygga större än 25 kvadratmeter så blir det ett undantag från bygglovsreglerna. Du måste dock göra en bygganmälan innan du sätter igång med ditt bygge. Ett smart tips är att beställa ett garage från Sorselestugan. De har olika modeller i byggsats som snabbt kan monteras upp och på en helg tillsammans med några vänner så kan ert nya garage vara på plats. Det gäller dock att vara förberedd då ni får hem paketen med er byggsats.

Grunden är en av de viktigaste sakerna som du gör för ditt garage. Väljer du att gjuta en platta som du sätter upp ditt garage på så bör du ha koll på storleken på det garage som ska byggas. En gjuten betongplatta kan vara en av de bästa lösningarna. Oavsett vad du väljer så gäller det att planera marken där ditt garage ska stå. Det ska förmodligen dras in el i ditt garage och detta får du anlita en elektriker som utför.

Tänk på att allt tar tid och det är mycket av förarbetet som tar den mesta av tiden. När själva garaget ska monteras upp så kan det gå relativt snabbt. Är du något så när händig så kan du nog fixa det mesta själv. Om du tar hjälp av händiga vänner så kan det gå än snabbare. När det är färdigt så ska det även anmälas till byggnadsnämnden att garaget är klart att användas.