Inred vardagsrummet med hög mysfaktor

Vardagsrummet ska kunna vara platsen för många olika typer av aktiviteter. Och ibland måste man helt enkelt kunna skruva upp mysfaktorn till max. Här kommer några enkla tips på hur man åstadkommer detta.

Kuddar och filtar

Textilier har en förmåga att göra vilket rum som helst mjukt och mysigt. Att fylla upp soffan och fåtöljerna med kuddar och se till att det finns filtar för alla är ett utmärkt första steg. Välja gärna lite kontrastfärger till resten av inredningen också så blir det inte bara mysigt utan även riktigt snyggt.

Lyxiga gardiner

När vi vill ha det lite mysigt drar vi gärna minskar vi gärna mängden ljus som kommer in genom fönstren. Till att börja med behöver man ju då gardiner som faktisk blockerar ljus och inte bara släpper in allt genom fibrerna. Ett par ordentliga mörkläggningsgardiner av ett lyxigt och mjukt material är ett perfekt val.

Rätt belysning

Belysningen är också en hög prioritering  när det kommer till mysfaktorn. Varmt ljus är det man vill satsa på och det kan man få på några olika sätt. Att ha belysning med dimmerfunktion är ett väldig praktiskt för detta syfte, men man kan även köra på klassiker som värme ljus i några snygga ljuslyktor. Dessa går att hitta i en uppsjö av olika designs så vem som helst kan hitta något som passar in i sin inredning.

Stor och fluffig matta

Att nästan kunna gräva ned fötterna i mattan är något som omedelbart skriker mysigt i vardagsrummet. Se till att de tar upp en tillräckligt stor del av soffgruppen och inte känns för liten. Man vill ju trots allt kunna gå på den extra mycket när man rör sig kring rummet.